18 לינואר 2019
איכות במיטבה - ייננות בשפיה
קרינה קושניר קרביוב-רכזת חינוך בלתי פורמלי,כ.נ."מאיר שפייה", 2019-01-18 - 10:00:00
כל הזכויות שמורות

תלמידי מגמת הייננות נותנים ללקוחות "הסיטונאות בנימינה" לטעום מהיין שלהם. צלמת: רותי בן ישראל

לביה"ס האזורי של כפר הנוער מאיר שפיה ניתן אישור משרד החינוך לקיום מגמת "גידול גפן וייצור יין", הראשונה מסוגה בארץ.
 
התכנית נכתבה ע"י סילבי מאיירס (רכזת מגמת חקלאות, ביולוגיה ותחום פדגוגיה במשק החקלאי) ועל ידי רותי בן ישראל (רכזת ענף כרם יקב). כתיבת התוכנית ארכה שנתיים שלמות בהן סילבי ורותי דאגו לענות על כל דרישות משרד החינוך שתתקיימנה במגמה המיוחדת. בתוכנית משתתפים השנה 15 תלמידים שיחדיו לומדים על יצירת היין (הן מההיבט הכימי והן מההיבט התפעולי), שיווק מפי כורמים וייננים מקצועיים והבחנה והכרת סוגי הגפנים השונים. בנוסף התלמידים יוצאים לסיורים ביקבים שונים באזורי הגליל והגולן, מתנסים בקטיפת הגפנים במועד הבציר, יוצאים לנקודות מכירת יין במקומות שונים בארץ ובחודש הבא אף עתידים לצאת למשלחת לפריז כדי ללמוד, להשכיל ולהיחשף לרלוונטיות, לקידמה ולטכנולוגיה של תחום החקלאות בעולם והפוטנציאל הגלום בו. 
בעת שהותם בפריז, תלמידי המגמה יחד עם תלמידי בתי ספר חקלאיים אחרים ממדינות שונות (למשלחת יגיעו נציגים מ-42 מדינות שונות) יכירו וייחשפו בפני ציוד חקלאי מכני הנדסי כבד, ציוד טכנולוגי זעיר מתקדם, שוורים/פרות למכירה, ציוד לרפתות, ציוד טכנולוגי הידרופוני לגידולי שדה וציוד מתקדם לטיפול בכרמים. 
הרכב המשלחת כולל בתוכו תלמידים מביה"ס השייכים לקשת רחבה של מקומות ותרבויות שונות, ביניהם תלמידים אקסטרניים מתכנית מופ"ת (מתמטיקה, פיזיקה ותרבות) , תלמידי נעל"ה (נוער עולה לפני הורים), תלמיד בדואי, תלמידה אתיופית ואחרים מהפנימייה שבכפר.
 
קטרינה צבטקוב, דייויד ליף ואנג’לינה מרשלץ. צילום: קרינה קושניר קרביוב
 
קטרינה צבטקוב (תלמידת נעל"ה) משתפת- "חושבת שזו הזדמנות מיוחדת ללמוד במגמה. באוקראינה לא שמעתי שישנן אפשרויות ללמידת נושא מיוחד ומעניין כל כך. בזכות שהשקענו רבות ביקב, קמנו מוקדם לבציר והשתדלנו להפגין אחריות דאגו לצרף אותנו למשלחת. ידעו להחזיר לנו בחזרה".
 
אנג’לינה מרשלץ (תלמידת נעל"ה) מוסיפה- מהרגע הראשון שהגעתי לכפר בחרתי לעבוד ביקב. אני חושבת שרותי (רכזת ענף כרם היקב) היא בן אדם מאוד מיוחד. בזכותה למדתי המון על יין. מאוד שמחתי על ההזדמנות להצטרף למשלחת לפריז".

דייויד ליף (תלמיד נעל"ה) מספר- "אני אוהב מאוד ללמוד על דרך ייצור היין והטיפול בגפנים. מבחינתי כל נושא היין הוא תחום חדש שעד עכשיו לא נחשפתי אליו".
 
דרך הלמידה במגמה הייחודית הזו התלמידים מורווחים ומתנסים, בנוסף ללמידת התוכן העיוני גם בניהול צוות, אחריות, עבודת כפיים ודבקות במשימה ובמטרה.
מיותר לציין את התרגשות התלמידים לקראת המשלחת לפריז לה במיוחד מקדישים בימים אלו בלמידת מילים בצרפתית על מנת שיוכלו, גם אם בקצת, לתקשר במקום. עובדי הכפר מאחלים להם המון הצלחה במשלחת ויודעים שהם ייצגו את הכפר בכבוד..
 

 

אנשים שקראו כתבה זו התעניינו גם ב
שבת אחים גם יחד
למה לנו ’שקר-הנכסים’?
שומרים על החוף, מעבר כלי רכב לחופי הים הפתוחים נחסם