משהו טוב קורה בויצ’’ו! יו’’ר ויצ’’ו זכרון יעקב אופירה פלג בדייט עם מיכל

משהו טוב קורה בזכרון.

כאישה הפעילה ומעורבת היטב בקהילה אני צופה בשינוי שעובר לאחרונה במושבה הלומדת להיות קהילה ובעיקר בויצ"ו, סניף שוקק חיים שלא עוצר לרגע עם שלל פעילויות למען נשים ואנשים.
"תוכנית בית חם לנערות", "לשכה משפטית", ירידי נשים, לימודי עברית ואנגלית, וביגודית הכי יפה בארץ.

הסניף המטופח מנוהל כולו על ידי מתנדבות חלקן חדשות ויו"רית חדשה שמובילה את הסניף עם צבע חדש ומפיחה בו רוח חיים מרעננת, ועשייה מבורכת למען הנשים בקהילה.

יושבת ראש הסניף היא אופירה בת 65 המתגוררת במושבה כבר 16 שנים, אופירה נשואה באושר ליואל ויש להם יחד 6 ילדים ו 15 נכדים – שבט פלג בנגין בו הם גאים.

לאחר שנים רבות שעסקה כאשת מכירות בחברות גדולות, פרשה לגמלאות ומצאה שהכי נכון עבורה לתרום בעשייה למען נשים במעגל האלימות.

היא החלה את תפקידה כיו"ר ויצ"ו בתחילת 2020, קודם מילאה את תפקיד יו"ר קידום מעמד האישה.

"מאחר ואני כאשה קיבלתי ייעוץ בתהליך הגירושין שעברתי בלשכה המשפטית בויצ"ו, החלטתי להקים גם בסניף זכרון את הלשכה המשפטית שהיתה מתבקשת ונחוצה, במקביל ריכזתי את התוכנית ״ממשיכות בדרך״ התומכת בנשים בהליך הגירושין.
כמו כן ריכזתי את התוכנית "מנהיגות חברתית".
התוכניות הללו בלטו ברמת ההיענות וברמת התוצאות אליהן הגיעו המשתתפות."

אופירה מציינת את היו"ר הקודמת שרון קמעו אשר תרמה רבות והובילה את הסניף להישגים יפים. "שרון קמעו דרבנה אותי להשתלב בקורסים של יו"ריות ויצ"ו, מנהיגות ואף ראתה בי כממשיכתה.
ההצלחה שלי בתפקיד עודדה אותי להיות גורם משפיע ומקדם אנשים בקהילה."
מה עיקר הפעילות בסניף? 
הפעילויות בסניף רבות ומגוונות והם כוללות את "הלשכה משפטית", תוכנית ’פנינים’, בת ובר מצווה לילדים, "שעה טובה עם ילד", אולפן עברית, לימודי אנגלית, וברידג’.
במהלך השנה אנו מפיקות ירידי נשים יוצרות, הרצאות, מסיבות ומציינות חגים, מציינות את יום השואה ואת חודש נגד אלימות.
הדובדבן הוא האירוע המסורתי של הבראנץ׳ שנערך מידי שנה כבר שנים רבות. הסניף מתנהל באמצעות מתנדבות לרבות תפקיד יושבת הראש. המהות היא עשייה למען רווחת הקהילה ובפרט שוויון וקידום מעמד האישה וכל ההכנסות קודש למען הקהילה.
ישנן פעילויות בשיתוף האגף לשירותים מיוחדים של המועצה המקומית כגון "בית -חם לנערות "שהסניף גאה בו, אשר מיועד לנערות שזקוקות לסיוע בתחום הלימודי והחברתי, לאוזן קשבת למקום משלהן שיש בו צוות מכיל ומבין ויכול לסייע באופן מיטבי בתהליך ההתבגרות והאתגרים שגיל זה מזמן.
הסניף משמש לאירוח חוגים שונים, תמורת דמי שימוש באולם.
"אני מוקירה ומעריכה כל מתנדבת ומתנדבת וכל אחת תורמת בדרכה להנעת הפעילות בסניף.
מה הצבע שהבאת למקום?
אני אוהבת את צבע התכלת-כחול הצבעים שמשתקפים במים.
במים יש זרימה ותנועה, כך גם אני בעשייה מתמדת חושבת ועושה. הצבע עטוף באווירה חיובית, הנאה, ערכיות והערכה רבה לכל מתנדבת ולכל משתתפת בפעילות.
מה עשיתם לביגודית?
עשינו מהפך בביגודית, עשינו שינוי בתדמית הביגודית שנחשבת לבוטיק, מעוצבת ע"י סטייליסטית, מעצבת וצלמת איריס ברי ובניהולה של אתי ספיבק ואיריס יחדיו.
את הביגודית פוקדים לקוחות מכל הארץ ומכל שכבות האוכלוסייה. תושבי המושבה תורמים בגדים וחפצים שעוברים הליך מיון על ידי המתנדבות. חלקם נכנסים למכירה בביגודית וחלקם נמכרים למיחזור. כל ההכנסות ממכירת הבגדים למטרה נעלה לעזרה לנשים במעגל האלימות בכל הארץ.
מה ההישגים שלך מאז נכנסת לתפקיד?
ההישגים שלנו, של כל העושות במלאכה.
בתקופת הקורונה הראשונה התבצעה בסניף תכנית למען נשים אחרי לידה – פרלמנט אימהות – הסניף הפך לגן, והמתנדבות טיפלו בפעוטות בזמן שהאימהות קיבלו פעילות בנושאים רלוונטיים להן.
בנוסף "הלשכה המשפטית" נתנה מענה במשך כל שעות היממה במקרי אלימות במשפחה שהתרחשו במושבה ואף סייענו בכל הארץ.
אני מאוד גאה בשיתוף פעולה עם המועצה ושירותי הרווחה בנושא "הבית החם" והכנסת תוכנית ’פנינים’ למועדוניות של המועצה. תוכנית זו מציעה מענה משולב שתכליתו צמצום פערים לימודיים ופיתוח כישורים רגשיים וחברתיים.
ספרי על תוכנית "שעה טובה עם ילד"
"שעה טובה עם ילד" זאת תכנית ייחודית במסגרתה משולבות מתנדבות ויצ"ו בבתי ספר ומלוות ילדים וילדות עם קשיים רגשיים, התנהגותיים או חברתיים. מטרת התוכנית היא שיפור האקלים הבית הספרי באמצעות קשר אנושי וחם בין מתנדבת לילד, קבועה ויציבה הנמצאת לצידם של הילדים לאורך כל שנת הלימודים.
בפועל, מתקיימים בשעות הלימודים, בבית הספר, מפגשים שבועיים פרטניים המוקדשים למשחק, יצירה, הקראת סיפורים ופעילויות נוספות מהנות שיש בהן כדי לחזק ולהעצים את הילדים.
התגובות לרוב מרגשות ביותר: הילדים מצפים לבואן של המתנדבות "שלהם", המתנדבות מביאות למפגשים את כל כולן ויוצאות מהמפגשים בתחושת סיפוק והתרגשות.
אלימות כנגד נשים היא תופעה מסוכנת שלצערנו גדלה, מה לדעתך ניתן לעשות כדי להקטין את התופעה וכיצד הסניף דואג להעצמת נשים?
העצמה נשית באה לידי ביטוי בכל פעילויות הסניף. החל מפעילות ההתנדבות עצמה כמו גם בפעילויות ייעודיות: ממשיכות בדרך, קורס מנהיגות, ירידים לנשים יוצרות, פרלמנט אימהות.
לשאלה של הקטנת האלימות נגד נשים התשובה מורכבת מאחר ונדרש שיתוף מערכות. אני באופן אישי תומכת בחינוך שמתחיל בגיל אפס.
השנה החלמת מסרטן השד, שתפי כיצד עברת את התקופה ומה התובנות שקיבלת?
השנה החלמתי מסרטן השד. למדתי לקבל את התמיכה והאהבה שהרעיפו עליי בן זוגי, המשפחה והמתנדבות כל יום מחדש, למדתי את הקשר בין נתינה לקבלה, למדתי לקבל. למדתי על כוחות הנפש שיש בי על האחריות שלקחתי על ההחלמה שלי. למדתי על החשיבות של גורמי תמיכה, הבית שלנו היה מלא בפרחים, באוכל, אינספור טלפונים וביקורים מעבר לגדר.
למדתי שבישראל יש רופאים ורופאות אנושיים ומקצועיים. אגב, אני חייבת לציין כי הרופאים עודדו אותי להמשיך בפעילות שלי בויצ"ו.
כוח נשי במיטבו – את מרבה להזכיר את המתנדבות, שתפי בעשייה שלהם
המתנדבות בסניף בגילאים מגיל תיכון עד גיל 92 באותה באהבה ובמחויבות לעשייה במגוון הפעילויות.
חשוב לי להוקיר את כולן לציין את שמותיהם:
אתי ספיבק סגנית יושבת הראש ומנהלת הביגודית, אביבה לוי רכזת התרבות, איריס ברי מנהלת הביגודית, אידה שניר רכזת חוג לאנגלית, איטה כץ, אירית לדור, אלזה רכזת המתנדבות ומתנדבת בלשכה המשפטית, אמירה מנור, אריה רביד, אתי חזן, ביאטריס כץ, בת שבע לדני, גייקוב שגיב, גבי צור, גוליה כהן, דינה לוינסון רכזת האולפן, זיוה פרון, חני טבצניק, יוכי גינדין, יעל ינאי רכזת שעה טובה עם ילד, יעל מיארה, יפה שליט הנהלת חשבונות, כרמלה בן משה, מזל הדרי, מירב אוחיון, נילי בושל רכזת נעות נערים בקהילה, עופרה לוסטינג, עליזה בירנבוים, פנינה מלץ, ציפי מושקוביץ, קלייר שגיב, רוקי מנדלמן, רות אלמור, רותי מושקוביץ, רחל שמר, רינה הררי, רינה טובי, שוש בן יוסף, שרי אורבך, מינה ומירה גרין.
טיול לצפון עם המתנדבות בשיא המחלה
בהזדמנות זאת ברצוני לציין לשבח את ראש המועצה זיו דשא שבכל בקשה בכל עת תומך ועוזר לנו בסניף, ומאוד מעריך את פעילות ויצ"ו בקהילה.
מתי הוקם הסניף בזכרון?
תחילת הפעילות המאורגנת של סניף זכרון יעקב החל בשנת 1947, עם יוזמתה של גב’ קרולינה טויבש. גב’ קרולינה פנתה אל גב’ ליליאן פרידלנדר שהייתה אחותה של גב’ ניטה לנגה, שלה היה שטח אדמה גדול במרכז המושבה.
היא ביקשה שיתרמו מגרש לבניית בית לשימושן של החברות ואכן בקשתה נענתה וגב’ פרידלנדר תרמה את המגרש, כאשר במפורש מגרש זה נתרם לרווחתן ושימושן של נשות המושבה וילדיה.
בית ויצ"ו הוקם בחלקו הגדול ע"י תרומות של אנשי המושבה ובחלקו האחר ע"י תרומותיה של קהילה מאנגליה. בשנת 1954 סיימו לבנות את הבניין וחגגו את חנוכת הבית בהשתתפות רבים מאנשי המושבה, בנוכחותה של ד"ר צימרמן שייצגה את המרכז מתל-אביב.
קצת על ויצ"ו
ויצ"ו – תנועה ציונית בינלאומית של נשים מתנדבות לשיפור החברה בישראל, הוקמה בלונדון בשנת 1920 כתנועה לא מפלגתית של נשים העושות עבודתן בהתנדבות.
ויצ"ו מוכרת על ידי האו"ם כארגון לא ממשלתי (NGO), במעמד מייעץ לידי אקוסוק (ECOSOC) ויוניצף (UNICEF).
מטרות ויצ"ו הם לדאוג לרווחתם של פעוטות באמצעות מעונות יום, ילדים, בני נוער, נשים וקשישים, קידום מעמד האישה בישראל, חיזוק הקשר בין יהדות העולם לישראל ולסייע בקליטת עולים חדשים.
התנועה מובילה לשינויים למען שיפור החברה בישראל, תוך שימת דגש על קידום מעמד האישה, שוויון בחינוך, רווחת המשפחה ותמיכה באוכלוסיות חלשות.
המטרות העיקריות של ויצ"ו הן לקדם את מעמד האישה בישראל באמצעות חקיקה, פיתוח מנהיגות ומודעות אישית וחברתית למען שוויון נשים בחברה. להעניק לפעוטות, ילדים, בני נוער וקשישים שוויון הזדמנויות למען צמצום פערים בחברה הישראלית. להתאים את הצרכים המשותפים בין נשים יהודיות בתפוצות ובין נשים בישראל למען המשכיות העם היהודי וקליטת עליה.
עוד על פעילות ויצ"ו בארץ להעצמה ולמיגור תופעת האלימות נגד נשים
בישראל, כיום, חיים 370 אלף ילדים בסיכון (1 מתוך 6 ילדים), כ – 200 אלף נשים נפגעות אלימות, כ – 600 אלף ילדים עדים לאלימות במשפחה. אנו בויצ"ו, מאמינים כי שינוי חברתי יבוא באמצעות מתן הזדמנות שווה לחיים, טיפול, הקניית כלים להתמודדות עם מצוקות, אשר יביאו לעצמאות, ביטחון בדרך החיים, להעצמה ולשינוי; ומציעים לתרום ולקחת חלק יחד איתנו בעשייה חברתית למען הקהילה בישראל. בזכות תרומתכם ויצ"ו מפעילה: מקלטים לנשים מוכות, מרכזים למניעת אלימות במשפחה, מרכזי ילדים הורים, משחקיות טיפוליות, מסיכון לסיכוי – שילוב ילדים עם צרכים מיוחדים במעונות ויצ"ו, קייטנת קיץ לילדי נכים, אחי נופלים וילדי חד-הוריות, מנות חמות – במסגרת המאבק בעוני, תכנית לאיתור סימני אלימות, בתים חמים ומועדונים לנערות בסיכון, מרכז חירום לילדים בסיכון גבוה, פרויקט קדם צבאי לנערות שנדחו מצה"ל, ועוד פרויקטים רבים…
ספרי על בית הגידול שלך
גדלתי בבית בו אימי הייתה מודל לחיקוי, בית גידול זה שגרם לי להיות נחושה, עצמאית וחזקה. גרנו  בנתניה, בגיל 16 עברנו לרחובות.
התגייסתי לחיל הים ושירתתי בשארם/אופירה.
אגב, שמי אופירה  משום שנולדתי בזמן כיבוש שארם א-שייח-אופירה.
לאחר השרות נישאתי לאיש חיל הים וגרנו באופירה עד הפינוי. במהלך מגורינו באופירה נולד בני גל. חודש לפני הלידה נאלצתי לטוס לבית אימי ברחובות ומשום שבאופירה לא היה בית חולים קרוב, ילדתי בבית חולים קפלן, ברחובות.
לאחר הפינוי עברנו להתגורר בראשון לציון ולאחר שלוש שנים נולד בני טל באמצע מלחמת לבנון הראשונה.
מה החלומות שלך? 
החלומות שלי מתמקדים בבריאות ובהמשך עשייה בעלת משמעות. המשפחה שלי היא בסדר העדיפויות שלי, אני מאמינה בחינוך לערכים, באהבה, אמונה ביכולות של הילדים, בקשר של הורה ילד ואני גאה להגיד שהצלחתי.

 


שיתוף ב-

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב vk
שיתוף ב reddit
שיתוף ב tumblr
שיתוף ב whatsapp

אולי יעניין אותך גם ...

דייט עם אורלי אלקלעי – בקדמת התקשורת הישראלית

עיתונאית מוכשרת, אמיצה ופורצת דרך המסקרת במסגרת תאגיד השידור הציבורי ככתבת המשטרה והפלילים. ככתבת חשפה את פרשת פרשות מפורסמות וסיקרה בין היתר את אירועים מכוננים. בשנת 2004 זכתה בפרס רשות השידור על שם אילן רועה. שנים שאני עוקבת בהתפעלות ובסקרנות אחרי עשייתה פורצת הדרך של אורלי שמסקרת מגוב האריות באומץ, קור רוח את האירועים הכי הקשים במדינה, ממה היא קורצה?
קבלו את הדייט המרתק

קרא עוד >

כי האדם הוא השדה – דייט עם אריה זיתוני

אריה זיתוני ראש מועצת בנימינה לשעבר, איש ציבור עתיר זכויות וזה שעשה מתיחת פנים למושבה המנומנמת, הקים שכונות, גנים ואת בית ספר אמירים, חתום על פרויקטים רבים לטובת החינוך והספורט ועוד עשייה מבורכת.

קרא עוד >

ציור החיים – מיכל כהן אלדן בדייט עם יצחק פרנברג

יצחק פרנברג מוכר כשף והבעלים של בית קפה iz Cafe ומהיום גם כצייר. הוא נשוי לליאת ואבא מסור לשלושה ילדים : עדן, נהוראי וניתאי, מתגורר בזכרון יעקב.
סטורי טלר כריזמתי בדיוק כמו הצילחות המרהיב שלו, הוא מגיש את סיפור חייו, מתובל במילים בצרפתית עם קורטוב של מבטא שנותר ובעיקר ניכרת התחושה של סיפוק וגאווה ונוסטלגיה מעיר האורות שהעניקה לו את המישלן הוירטואלי – הילד משכונת רמת צבי ועד השף והצייר המוכשר.

קרא עוד >

דייט עם רז שמואלי – הישראלית היפה

רז שמואלי, בת 31 גרה היום בתל אביב, זמרת יוצרת. את תחילת דרכה המוזיקלית החלה בצבא בחיל החינוך לצידן של רוני דלומי ומשי קליינשטיין. לאחר שהשתחררה רז ביקשה להשתמש בפלטפורמת הטלוויזיה כדי להגיע לחשיפה, השתתפה בעונה הראשונה של The Voice ואף העפילה לגמר בתור המתמודדת המובילה בנבחרתו של אביב גפן והפסידה את הבכורה לקטלין רייטר.

קרא עוד >