העתיד כבר כאן – דו שיח ושיתוף אדם-מכונה חכמה

יש נקודות ציון בחיים שנצרבות בתודעה ומובילות לחשבון נפש, לשינוי ולחיפוש אחר הדבר הבא, משהו שאנחנו טובים בו ושאחרים צריכים.
יש משהו במציאות החדשה שמחייב התבוננות פנימה – אל החלומות שביטלנו ועכשיו אנחנו מבטיחים לעצמנו שנלך על זה רק שב"ה נעבור את המשבר ונצא מזה בשלום.
משבר הקורונה מאלץ אותנו לשנות את דרך החשיבה ההרגלים וההתנהלות שלנו, משיטות עבודה ולמידה ועד לעיסוקים ותחביבים שיאפשרו להעביר את הזמן בבידוד. לכן לצד התופעות השליליות החדשות והאיום הקיומי הממשי, אנחנו חייבים לחשוב גם על דרכים חדשות ומעניינות להסתגל לתנאים המשתנים. כולנו רוצים יציבות תעסוקתית, לדעת שנוכל לעבוד, לפתח קריירה, להתפרנס וגם להישאר חשובים ומשמעותיים.
עצת הזהב השבועית
בעידן החדש, יציבות תעסוקתית תלויה בעיקר בנו. ביכולת שלנו להישאר רלוונטיים, ייחודיים ובני העסקה. הרובוטים כבר כאן בכל מקום ואיתם באות השאלות והחששות באשר למקצועות שהם יחליפו.
מה אם כן כדאי ללמוד? האם אני בסיכון? וכיצד נוכל לנצל את העידן החדש הזה כדי להיות מיוחדים ונדרשים למקצועות המחר.
אין לנו ברירה בעולם העבודה החדש אלא לפתח את היכולות הנדרשות ולהמציא את עצמנו מחדש לדעת לשחרר את מי שאנחנו ולבנות את עצמנו בהתאם למקצועות החדשים.
האם הטכנולוגיה תחליף אותנו בעבודה? או שנצליח לבנות עולם שבו רובוטים ואנשים עובדים אלו לצד אלו.
המציאות מלמדת שככל שיותר ויותר פעולות משלבות אוטומציה, דיגיטציה ובינה מלאכותית, המשרות והתפקידים מוגדרים ונערכים מחדש. מחקרים מצביעים על תופעה שבה כשליש מעובדי העולם עשויים לאבד את מקומות עבודתם לטובת אוטומציה, חלקם יאבדו לגמרי, חלקם יוגדרו ויותאמו מחדש ומקצועות רבים חדשים יווצרו.
יש כאן יותר שאלות מתשובות ולכן המפתח לעתיד תעסוקתי בטוח נמצא אצלנו – אצל כל אחד ואחת מאתנו.
אנחנו נפרדים מעולם תעסוקה שהתבסס על משרות קבועות וארוכות טווח עם מחויבות הדדית ופנסיה בטוחה, לכן אנחנו חייבים להחליף את שאלות העבר בשאלות שרלוונטיות לעתיד.
עבודה היא כבר לא רק מקום שהולכים אליו, אלא משהו שרוצים לעשות מתוך משמעות ותכלית מבלי להידרש להגדרות של מקום, מעסיק או משימה.
אם גם אתם מרגישים את הפער הזה בין מה שאתם עושים למה שהייתם רוצים לעשות, משהו שיהיה קרוב ללבכם, שימלא אתכם בסיפוק בתחושת שליחות ובהשראה.
עליכם לגייס מאמצים לא מבוטלים של שינוי כדי לנתק הרגלים מגבילים חסמים ופחד לגבש באומץ ובנחישות מיומנויות התנהגויות ויכולות חדשות, יש צורך באימוץ זווית ראייה חדשה לחלוטין בכל הנוגע לניהול העתיד האישי והתעסוקתי.
אז איך עושים את זה?
אנחנו חייבים ליצור ולשלוט בעתיד שאנחנו רוצים לחיות בו. אפשר וצריך ליצור עולם שבו הבינה המלאכותית מסייעת ומטיבה לאנושות עולם טכנולוגי שבו רובוטים יכולים לשחרר אותנו ממטלות מסוכנות חוזרות ונשנות שיאפשרו לנו את החופש להתמקד ביכולות, חוזקות, התנהגויות וחשיבה שרק בני אנוש יכולים לבצע עם ספונטניות, אינטואיציה אסוציאציה, אמפתיה, אלתור רגש שיפוט ערכי מוסרי והרבה אהבה.
העתיד תלוי בדו שיח ושיתוף הפעולה בין האדם למכונה. לרובוטים יתרונות רבים הם אמינים עקביים, לעולם לא מתעייפים ואין להם דרישות שכר ותנאים סוציאליים הם לא ממורמרים, קנאים, מתוסכלים, שחוקים או חסרי מוטיבציה אין להם צרכי רווחה ופרט, והם אף פעם לא משתפים פעולה עם ועד העובדים להשבתת הייצור. חשוב לזכור שרובוטים ובינה מלאכותית תורמים גם לשיפור כללי הבטיחות בכך שהם נוטלים עבודות ופעולות שהינן קשות או מסוכנות מאוד לבני האדם.
האתגרים הגדולים ביותר של העולם החדש הגלובאלי הם ההזדמנויות הכי גדולות שלנו להשבחת ושדרוג הפוטנציאל האנושי הרוחני אנחנו חייבים לנצל את ההזדמנות הזאת על מנת לחזק ולפתח את היכולות האנושיות המיוחדות שהזנחנו או שמנעו מאתנו בכל "תחנות חיינו" (בעיקר במערכות החינוך). במציאות הלא מאוזנת הזאת אין מקום לחלומות קטנים.
אנחנו בני האנוש עם האמונה בבורא העולם והרוחניות שיכולים לחלום ולדמיין חייבים לממש את האפשרויות שלכאורה נראות בלתי נתפסות לעבוד קשה בחיזוק היתרון היחסי האנושי ולהפוך חיסרון ונחיתות לכאורה ליתרון יחסי עצום ולשליטה.
חיים ליפא, כותב הטור על עתידנות ותעסוקת עתיד, מייסד ומפתח מודל ה-GPS האנושי לשדרוג הפוטנציאל האין סופי של המוח.

שיתוף ב-

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב vk
שיתוף ב reddit
שיתוף ב tumblr
שיתוף ב whatsapp

אולי יעניין אותך גם ...