ביקור באיטלקית "רפאלו" עין שמר

לפני חמש שנים וואטספ לילי שעשה את דרכו מברלין בישר על הגעתם של חברנו הגרמנים לחיפה לצורך פגישות עסקים. סגרנו על יציאה לארוחת ערב. מלאכת מציאת המסעדה הוטלה מטבע הדברים עלי. מבדיקה זריזה עם כמה עיתונאים מבירת הכרמל עלה השם רפאלו יותר ויותר. שבוע לאחר מכן הגענו לרפאלו האיטלקית במרכז קסטרא. בשורה התחתונה היה כל כך טעים שבסוף הארוחה הברלינאים הזמינו שולחן לערב שלמחרת.

פאסטפורוורד לימנו. שלישי בערב הפעם הוויז לוקח אותנו למסעדת רפאלו במתחם עין שמר. כשנכנסים בשערי המסעדה מבחינים בעיצוב אלגנטי ומוקפד.

משמאלנו ממוקם חדר הכנת פסטה שקוף החושף בפני הסועדים את תהליך הכנת הפסטה. התיישבנו ותוך זמן קצרצר הגיע מלצר חייכן לקחת את ההזמנות.

קנלוני במילוי קרם מסקרפונה צילום שלי גנדל
קנלוני במילוי קרם מסקרפונה צילום שלי גנדל

לראשונות בחרנו בזוקה אה קסטנייה, מדובר בדלעת קרם ערמונים (49 ₪) אשר ניצלתה בטאבון ועליה חמאת בלסמי לבן, קרם פרש וגבינת בושה, קרמבל פרמז‘ן, ערמונים טריים ואגוזי פקאן. פתיח מצטיין עם שילוב טעמים מפתיע והרמוני במיוחד.

משם עברנו לברוסקטה סרדינים (49 ₪). טריות חומרי הגלם ניכרה מאוד במנה. על ברוסקטה קריספית הסתדרו בטור ארוך איולי עשבי תיבול, סרדינים אורטיז, רוקט, שרי צבעוני, בצל סגול, זיתי קלמטה, צלפים, צ‘ילי ועגבניות שמש ועשו לנו חגיגת חושים בפה. ואז עברנו למערכה של העיקריות.

התחלנו עם פיצה ביאנקה (69 ₪) מדובר בבצק איטלקי קלאסי שעליו מתנוססים בגאון חזה אווז קרם שמנת ופרמז‘ן, חזה אווז, פטריות, בצל סגול ובטבורו מנצנצת ביצת עין צהבהבה כמו שמש. ללא ספק הפיצה הטובה ביותר שאכלנו בזמן האחרון. ואכלנו.

היה קשה לבחור מנת פסטה אחת מהתפריט העשיר והפור נפל על פסטת אנילוטי ריקוטה ותרד (69 ₪) בחמאת זעפרן ,כרישה, אספרגוס, עגבניות שמש, פרמז‘ן, שום ושקדים קלויים. אין כמו פסטה טריה וזו הייתה מנה עדינה כמו תכשיט ומדוייקת ביותר.

זוקה_אה_קסטנייה_
זוקה_אה_קסטנייה_

עוד הגיע לשולחן טורטליני טומאטו ופילה דניס (103 ₪) המנה כוללת פילה דניס צלוי היטב ולצידו טורטליני שמנמן ומשגע במילוי עגבניות, ברוטב חמאה, יין לבן, קונפי שרי, עגבניות שמש, זיתי קלמטה, קרם פרש וקרמבל תבלינים.

לסיום למרות שהיינו מפוצצים לא התאפקנו וקינחנו בקנלוני במילוי קרם מסקרפונה, דובדבני אמרנה, פקאן מסוכר ופירות יער (41 ₪) שהיה קליל ופריך והשאיר בפה טעם של עוד. לסיכום נראה כי יש באזורנו סופסוף מסעדה איטלקית ראויה עם מטבח שלוקח את הטעמים הקלאסיים ונותן להם פרשנות עכשווית מעניינת ובעיקר טעימה עד מאוד. המסעדה האולטימטיבית להביא חברים חשובים מחו"ל שלא לומר כאלו מאיטליה.

פסטת אנילוטי ריקוטה ותרד צילום שלי גנדל
פסטת אנילוטי ריקוטה ותרד צילום שלי גנדל

רפאלו – סניף עין שמר. שעות פעילות: א'-ש': 12:00-23:00
טל' : 04-8481918 | 6632*
כתובת: מתחם אלונית פאשן. לא כשר

Raffaello Ein Shemer
טורטליני_טומאטו_ופילה_דניס

שיתוף ב-

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב vk
שיתוף ב reddit
שיתוף ב tumblr
שיתוף ב whatsapp

אולי יעניין אותך גם ...

לא על הקפה לבדו

אל קפה קפה גרנד קניון חיפה מגיעים בהתחלה בשביל האוכל, אח"כ חוזרים בשביל השירות. תשכחו מהקונספט של בית קפה סטנדרטי,

קרא עוד >

חוויה צפתית

ראשון אחר הצהרים אנו מטפסים על הר כנען בדרכנו לחופשה בצפת. כבר מזמן שמענו המלצות על מלון וילה גליליי והחלטנו

קרא עוד >

מלון בוטיק זמארין

תמיד חלמתי להיות תיירת בסביבה שאני גרה בה. לא עוד אזור גאוגרפי יומיומי שופע מטלות. פשוט להיכנס לרכב לנסוע 15

קרא עוד >