המדור של לימור – ארוחת פלאפל לבית הספר

כולם אוהבים פלאפל.

בנסותי לחשוב על גיוונים לאוכל שיישלח לגן או לבית הספר או לסטודנטים, נתקפתי בהתקפת פיהוקים מרשימה, הבנתי שכבר חפרתי הכל.
גרגירי חומוס, ודפי אורז מלאים בדברים וכמה אפשר כבר לחדש ולפנפן שיהיה קצר, בריא, טעים ושהסועד ישמח לפגוש אותו..
ואז הבריקה בראשי מחשבה: ארוחת פלאפל
 לארוחת הפלאפל נדרשת היערכות מראש
אבל ההתארגנות בבוקר די מהירה וקלה.
כדי שתהיה ארוחת פלאפל, צריך להכין פלאפל, זה מין סידור כזה…

אז הנה מתכון קל, פשוט, אפוי, ללא גלוטן, מתקבלת כמות גדולה שנכנסת למקפיא ואז נשלפת בעת הצורך. פשוט משליכים לתנור או לטוסטר בבוקר ועד סיום ההתארגנות הכדורים חמים וטעימים ונשמרים כאלה לכמה שעות.

פלאפל / מקס מלכיאל
200 גר גרגירי חומוס מושרים במים מערב עד בוקר ואז מסוננים
חצי בצל בינוני
3 שיני שום
חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור כוסברה
כפית שטוחה מלח
חצי כפית כמון
שתי כפות שומשום
*ייתכן שתהיה נחוצה כמות קטנה של מים
אופן ההכנה:
מכניסים הכל למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת עיסה הומוגנית וטחונה היטב (חשוב להקפיד על זה!)
מרפדים תבנית בניר אפיה משומן בשמן זית ומכינים כדורי פלאפל לא מאד דחוסים ומניחים על התבנית.
מזלפים שמן זית בנדיבות מעל ומכניסים לאפיה של כ – 40 דקות ב – 180 מעלות עד להשחמה.
מחכים שיתקרר ומאפסנים במקפיא.
ועכשיו להגשה
יהיו כאלה שישמחו לקופסה, עם פיתה על התחתית, חומוס, טחינה מרוחים עליה וכמה כדורי פלאפל מתגלגלים להם ממעל והם, בסבבה שלהם, יאכלו עם הידיים ויהיו מבסוטים.
ויש כאלה שיעדיפו שהכל יחכה להם בתוך הפיתה. אפשר לשים עלה חסה שיובש כחוצץ בין הפיתה לשאר הטובין על מנת שלא תירטב.
והמהדרין יתכבדו ויארזו לעצמם כל פריט בנפרד-פיתה חתוכה לרבעים, חומוס עם טחינה, חריף, סומק,  שמן זית וצנוברים בצנצנת לחוד. ירקות חתוכים ויאכל בנימוס אשכנזי כדבעי…
(אני ממוצא אשכנזי אז מותר לי, למרות שאני לא סגורה שרומניה זה בדיוק אשכנז…)
מתחילה שנה חדשה
נקווה בה לטוב,
בריאות בגוף ובנפש
אחדות בארץ שלנו השסועה,
שמחה פרנסה ויצירה.

שיתוף ב-

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב vk
שיתוף ב reddit
שיתוף ב tumblr
שיתוף ב whatsapp

אולי יעניין אותך גם ...

לרגל יום הסרטן הבינלאומי-מדגישים את הצורך החיוני והמיידי בהקמת מרכז אונקולוגי והמטולוגי חדש

לאור כניסתן של תרופות ביולוגיות ואימונותרפיות מאריכות חיים, חלה עלייה במספר המטופלים, חולי הסרטן, בארץ ובעולם כולו. גם במרכז הרפואי הלל יפה מדווח על גידול ניכר במספר החולים האונקולוגים וההמטו-אונקולגים. ד"ר מיקי דודקביץ, מנהל המרכז הרפואי, מדגיש: "יש צורך הכרחי בהקמת מרכז אונקולוגי והמטולוגי חדש ומודרני לטיפול בחולי סרטן באזורנו". עמותת הידידים של המרכז הרפואי החלה בגיוס תרומות לטובת הנושא

קרא עוד >

סרטן צוואר הרחם מחלה שניתן למנוע

במסגרת חודש המודעות לסרטן צוואר הרחם, ד"ר לנה ונצוליס מח'ולה, מומחית ברפואת נשים וגניקולוגיה מנהלת שרות צוואר הרחם מחוז חיפה וגליל מערבי, מסבירה מהו סרטן צוואר הרחם, ומהם ארבעת הצעדים למניעת המחלה

קרא עוד >