ברחה מאוקראינה כדי ללדת בישראל; האב שנשאר מאחור קיבל את הבשורות הטובות בוואטסאפ

מרגש: לידה היא אירוע משמח ומאחד משפחות, אבל במקרה של ויקי שסטופלוב, בת 30 מהקריות, מדובר באירוע שמערבב עצב ושמחה יחד

שסטופלוב הגיעה לישראל לפני ארבע וחצי חודשים מאוקראינה, אחרי שברחה מקייב יחד עם אריק, בנה בן הארבע. שבועות ספורים מפרוץ המלחמה באוקריאנה, היא הבינה כי המצב המתפתח עלול לסכן את חייה וחיי ילדיה, לרבות זו שעדיין לא נולדה.

בהחלטה משותפת עם בעלה אדוארד, היא יצאה בחיפזון עם בנה הקטן למסע של כמה ימים דרך הונגריה, יוון ומשם למשפחתה בישראל, כשהיא משאירה מאחוריה את בעלה מתוקף צו איסור יציאה מהארץ לגברים אוקראינים בגילאי גיוס.

"במשך שבועיים לא יצאנו מהבית", היא משחזרת את הרגעים שהובילו להחלטה הקשה, "לא התקרבנו לחלונות ולא עשינו שום דבר שיכול לסכן אותנו, אבל מהר מאוד הבנתי שבחודש חמישי להריון, אני לא יכולה להמשיך כך. כשהסתבר שגם הרופאה שלי נעלמה, החלטנו לעזוב.
דרך בית הכנסת שלנו, נסעתי עם הבן הקטן שלי במשך 24 שעות באוטובוס מחוץ למדינה, ומשם לישראל. פה בארץ, הגעתי לאחי ולמשפחתו, ומאז אנחנו איתם. הם פשוט הצילו אותי, אני לא יודעת מה הייתי עושה בלעדיהם".

את אדוארד בעלה, שסטופולוב לא ראתה כבר ארבע וחצי חודשים, אבל הם משוחחים מידי יום בטלפון. לפני ימים ספורים היא הודיע לו כי הוא הפך לאב בפעם השנייה, הפעם לתינוקת מקסימה בשם אליס.

"הוא מאוד התרגש", מספרת האם הטרייה, "ביקש שאמסור תודה לכל הצוות ברמב"ם ואמר שזו המתנה הכי טובה שאפשר לבקש. הסיטואציה לא פשוטה בכלל, אבל אני מקווה שנוכל להתראות בקרוב ושיכיר את הבת שלו.

למרות שממש לפני שלושה שבועות נפלו רקטות מטרים ספורים מהבית שלנו בקייב, אני מקווה שכל המצב הזה יגמר בקרוב ושנוכל להיפגש".
את ההתרגשות שהגיעה עם הנסיבות המורכבות של הלידה הזו, אפשר היה להרגיש היטב במערך ההריון והלידה של רמב"ם.

"זו באמת סיטואציה מורכבת", הסביר ד"ר יניב ציפורי, רופא בכיר במערך ההיריון והלידה של רמב"ם שליווה את שסטופלוב בלידתה, "כולנו היינו איתה יחד וניסינו לחזק אותה כמה שאפשר".
ממיטתה שבמחלקת יולדות א', כשהיא צמודה לשני ילדיה וקרובי המשפחה בישראל, האם הטריה מספרת שיש פה סגירת מעגל: "אחרי שאחי נולד באוקראינה, ההורים עלו לארץ ואני נולדתי בישראל בפער של ארבע שנים.
כשהייתי בת 12 ההורים שלי עזבו שוב לאוקראינה ושם גרתי במשך 18 שנה, התחתנתי וילדתי את הבן שלי. היום, ארבע שנים אחרי שהוא נולד באוקראינה, נולדה לו אחות בישראל. זה ממש כמו הסיפור של אחי ושלי".

ויקי שסטופלוב
ויקי שסטופלוב

שיתוף ב-

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב vk
שיתוף ב reddit
שיתוף ב tumblr
שיתוף ב whatsapp

אולי יעניין אותך גם ...

לרגל יום הסרטן הבינלאומי-מדגישים את הצורך החיוני והמיידי בהקמת מרכז אונקולוגי והמטולוגי חדש

לאור כניסתן של תרופות ביולוגיות ואימונותרפיות מאריכות חיים, חלה עלייה במספר המטופלים, חולי הסרטן, בארץ ובעולם כולו. גם במרכז הרפואי הלל יפה מדווח על גידול ניכר במספר החולים האונקולוגים וההמטו-אונקולגים. ד"ר מיקי דודקביץ, מנהל המרכז הרפואי, מדגיש: "יש צורך הכרחי בהקמת מרכז אונקולוגי והמטולוגי חדש ומודרני לטיפול בחולי סרטן באזורנו". עמותת הידידים של המרכז הרפואי החלה בגיוס תרומות לטובת הנושא

קרא עוד >

סרטן צוואר הרחם מחלה שניתן למנוע

במסגרת חודש המודעות לסרטן צוואר הרחם, ד"ר לנה ונצוליס מח'ולה, מומחית ברפואת נשים וגניקולוגיה מנהלת שרות צוואר הרחם מחוז חיפה וגליל מערבי, מסבירה מהו סרטן צוואר הרחם, ומהם ארבעת הצעדים למניעת המחלה

קרא עוד >