5 טיפים לשימוש בקנאביס רפואי

במשך שנים רבות היינו רגילים לחשוב שקנאביס הוא סם אסור לשימוש. בקרב מרבית מדינות העולם, הוא אכן הוגדר כך, והיה חלק בלתי נפרד מרשימת הסמים האסורים אשר השימוש בהם הוביל לעונש, בין אם מדובר בקנס כספי ובין אם מדובר במאסר.

בשנים האחרונות המצב השתנה בלא מעט מדינות, כולל בישראל. ישנן מדינות שהתירו שימוש בקנאביס באופן חופשי, במדינות אחרות העונש על שימוש בקנאביס חדל להיות פלילי והפך להיות מנהלי, קרי לא ניתן לעצור אנשים ולשפוט אותם למאסר אלא רק לגבות מהם קנס כספי על שימוש בחומר זה.

אך השינוי המשמעותי הוא הכרה בחשיבות של קנאביס כמוצר רפואי. כלומר, לא רק שהשימוש בו הותר אלא שבמקרים מסוימים הוא התקבל כחומר המותר לשימוש לצרכים רפואיים, כך נוצר המונח של קנאביס רפואי.

לפני שנסביר מה זה קנאביס רפואי, כיצד נכון להשתמש בו ומתי יש לעשות זאת, חשוב להבהיר, השימוש בחומר זה גם היום מותר באופי כזה, קרי רפואי, אך ורק באמצעות מרשם של רופא במקרים מסוימים ורכישה ממקום המורשה למכירת קאנביס רפואי. לא בכל מקרה ולא בכל מצב נהוג לאפשר לחולים או לאנשים שמתמודדים עם בעיות שונות להשתמש בקנאביס לצרכים רפואיים.

מה הרעיון שעומד מאחורי שימוש בקנאביס לצרכים רפואיים וכיצד זה אפשרי?

הרעיון של קנאביס רפואי הוא לכאורה חדש מבחינת הרפואה המערבית, המודרנית, אך צריך לדעת שבמשך עשרות אם לא מאות שנים, היה נהוג בלא מעט מקומות וחברות להכיר בכך שיש לחומר אלמנטים שיכולים לעזור מבחינה רפואית. עם הזמן ההכרה בכך התקבלה גם בקרב הממסד הרפואי המערבי ולכן היום אפשר לראות יותר ויותר מדינות מתירות זאת.

השימוש בחומר לצרכים רפואיים נעשה מתוך הבנה שיש בחומר מרכיבים שיכולים לעזור לאנשים שמתמודדים עם בעיות של כאב, בעיות של דיכאון, טראומה, וכן עם מצבים מסוימים במחלות ללא מרפא. הרבה פעמים השימוש בקנאביס לצרכים רפואיים בא על חשבון שימוש בכדורים ותרופות אחרות שיש להן השפעה שלילית על המטופלים.

קנאביס רפואי אפשרי לשימוש באמצעות מרשם של רופא, אחרי שהוא בודק היטב את המטופל ומגיע למסקנה שהחומר יכול לעזור לו מבחינה פיזית או נפשית, על פי מינון מסוים. הוא רשאי לקנות את החומר בבתי מרקחת ומקומות אחרים שמתירים זאת.

טיפים כיצד לעשות זאת נכון

טיפ ראשון – יש להשתמש אך ורק בחומר הנרכש במקום מוכר, אז אנחנו יכולים להיות בטוחים שהאיכות שלו היא טובה.

טיפ שני – יש לבחון האם נכון להשתמש בחומר בצורת עישון, אידוי או בצורה של שמן קנאביס.

טיפ שלישי – יש להשתמש בו במינון הנכון ולא מעבר לכך. על מנת שהוא ישפיע כמו שצריך.

טיפ רביעי – חשוב כמובן לבצע אבחון מדויק אצל רופא בשביל לוודא שאכן יש צורך להשתמש בחומר זה.

טיפ חמישי – יש לבחון האם השימוש בחומר צריך להתבצע בכל שעה או בשעות ספציפיות, והאם לעשות זאת לפני או אחרי האוכל.