המדור של לימור – כרוב עליך ישראל

לאחרונה, בעלי דגן התחיל להתסיס כרוב. בהתחלה הכרוב יצא טעים אמנם, אבל רך ומעט סמרטוטי. נאכל. ברור, מה זה זה, לא זורקים אוכל טוב ברומניה…
אבל כבר כמה פעמים, הכרוב עוזב את צנצנת הכבישה כמאכל הכי טעים שטעמתי Ever (וטעמתי…)
יש לנו טכס קבוע, בלתי מוסכם מראש:
ארוחת הצהרים מתקרבת.
דגן שואל: תרצי כרוב?
אני עונה: בטח.
דגן מביא את הצנצנת האוצרית, כל אחד לוקח לו כמה שבא ואז דגן אומר: בריאות צרופה.
נו, אנחנו מתבגרים לנו בחן רגוע…

תקשיבו, לא טעמתם כזה טעים בחיים ואל תגידו לי לקנות בחנות. אם קונים בחנות זה מעוקר וכבר לא חי.

מה זה כל הפרוביוטיקה הזאת שמדברים עליה?
תהליך התסיסה שבו הכרוב שרוי בנוזלים של עצמו ובמלח שגורם לנוזלים לצאת (חוק שוויון ריכוזים), מייצר חיידקים טובים – בעיקר ממשפחת הלקטובצילוס.
הם חברים טובים. מחזקים את מאזן החיידקים הטובים במעי.
מאזן טוב בהקשר הזה פירושו: האדם המאחסן יהיה פחות חולה! ולא מדובר על הצטננות או שפעת, מדובר גם במחלות רציניות בהרבה!

הידעתם ש 60% ממערכת החיסון שלנו נמצאת במערכת העיכול?
יש לזה יתרונות וחסרונות.
אם פולש מזיק חודר למערכת העיכול, הקרבה של המערכות (עיכול וחיסון), מסייעת למערכת החיסון לפעול מהר על מנת למגר את אותו הפולש. אבל!
אם היינו יהירים, אכלנו לא בריא (קורה לכולנו!), וסמכנו על גופנו ללא הצדקה, הקרבה בין המערכות עלולה לגרום לירידה בעוצמת הפעילות של מערכת החיסון!
אז כשבאמתחתנו המידע החשוב הזה, אני מפצירה בכל אחת ואחד מכם להתחיל להכין כרוב כבוש בבית. גם אני חששתי, אבל דגן הסביר לי לאט, ביסודיות והבנתי.
זה כלום עבודה, רק צריך להיערך מבחינת מיכלי האיחסון. אל תזלזלו בזה בבקשה, כשזילזלנו אכלנו כרוב סמרטוטי ומי רוצה את זה בחיים שלו…
תקנו און ליין צנצנות עם משאבת אויר.
חפשו בגוגל 'fermentation kit-Easy fermenter’.
מתוך אמאזון
המתכון המדויק לכרוב כבוש / דגן גילת

קונים כרוב גדול או שניים קטנים.
ניסינו אורגני וניסינו רגיל – האורגני יצא טוב יותר.
מסירים עלים נגועים.
שומרים שני עלים האלה שכבר נטולי נגעים, שיהיו מיועדים ל׳סגירת׳ הכרוב בצנצנת למניעת ציפה של חלקיקי כרוב.
חוצים את הכרוב לאורכו ומורידים בעזרת סכין את המשולש המעוצה.
מסירים את העורקים הבולטים.
שוקלים קערה גדולה שתכיל את הכרוב החתוך ברווחה. כותבים בצד כמה שקלה.
חותכים את הכרוב דק לרוחב
שמים בקערה ללא תוספת מים.
שוקלים את הכרוב עם הקערה ולא שוכחים להפחית את משקל הקערה.
על כל קילו כרוב כף מלח
לערבב וממש ללוש היטב.
לחכות 30 דקות
להוסיף 2-3 פלפלי צ׳ילי חתוכים גס
ואז לצנצן (לשים בצנצנת) לדחוס היטב. להשאיר רווח בין הכרוב למכסה, להניח את שני העלים שנועדו לכסות את הכרוב ולתחוב אותם, להניח מעל משקולת זכוכית שהיא חלק מהקיט שקניתם ולסגור היטב.
מוציאים את האויר בעזרת המשאבה.
לאפסן במקום חשוך, או לכסות עם בד שחור.
כעבור שלושה שבועות, יחכה לכם המעדן הכי טעים ובריא שאתם יכולים לדמיין!
וטוב תעשו אם בעת פינוי צנצנת הכבישה, תכינו כבר מחזור נוסף.

בתיאבון ולבריאות

שיתוף ב-

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב vk
שיתוף ב reddit
שיתוף ב tumblr
שיתוף ב whatsapp

אולי יעניין אותך גם ...

סודות ירושלים

הכל התחיל מהילדים… "אמא בואי ניסע לאיזה חופשה עוד לא עשינו כלום הקיץ". כמובן שזה לא ממש נכון (תשאלו את

קרא עוד >