החיים הטובים – פרימה טבריה

אזור טבריה מחזיר אותי תמיד לאייטיז לימים בהם הייתי נוסעת אליה לחופשות כילדה ועל כן כפריקית נוסטלגיה אני תמיד שמחה לשוב לעיר. המלון שנבחר למשימה הוא פרימה גליל שמשיק שיתוף פעולה קולינרי מסקרן עם השף יוסף (זוזו) חנא ממסעדת מגדלנה המדוברת.

חמישי בצהריים שעה נסיעה והכנרת נפרסת מולנו עם גוון מים יפיפה מתמיד. בחוץ השמש עובדת על הילוך גבוה. אנו נכנסים למלון בפנים עולם אחר. הלובי קריר ומעוצב לעילא. צ'ק אין זריז אצל צוות הקבלה החייכני ואנו במעלית למעלה.

הדלת נפתחת, החדר כולו מעוצב בטוב טעם, נקי וריחני וכולל מיני בר, ערכת קפה, מקלחת עם תמרוקים ועוד. את המזוודות נפרוק אח"כ. יאללה זזים לבריכה, שהתגלתה למעשה כאוצר, היו בה מעט אנשים ששכבו על כסאות השיזוף מסביב,  גולשים בסלולר או קוראים ספרים . השקט בסביבה כל כך מיוחל שהזכיר את בריכות השחייה במלונות באירופה.

פרימה גליל, צילום: איה בן עזרי

שניות הליכה מהבריכה ממוקם בר המלון המאובזר בברמן מקסים מגשים לנו כל פנטזיה. יין נשנושים ברוחב לב ושיחה כייפית ומיד שכחנו שלפני שעה עוד היינו במכונית.

השמש החלה להראות סימנים של העלמות לקחנו יין מהבר ופשוט בהינו בשקיעה על הכנרת מהמרפסת שליד הבריכה . מי צריך יותר ?!

הערב ירד על האגם ואנו יורדים למסעדת המלון. האורחים האלגנטיים כבר ממתינים. השף יוסף חנא נכנס נרגש ומתקבל במחיאות כפיים, השף מספר על הארוחה החגיגית שנאכל הערב והיא הסנונית הראשונה מתוך ארוחות הקונספט שיתקיימו אחת לתקופה במלון.

יוסף חנא מתמחה בדגת הכנרת ובאוכל הגלילי המאופיין בין השאר בתוצרת עונתית, צמחי תבלין טריים, שמן זית כתית מעולה ועוד.  למשמע המנות הקהל כבר לא יכול יותר. כולם ממששים את המזלגות ומחכים לרגע בו הארוחה תוזנק ותגיע מהר ככל הניתן לשולחן.

אחת אחת הגיעו מנות שהביאו את המושג עונג צרוף לשיאים חדשים. מנות פתיחה חלומיות בשלל צבעים מרהיבים ואחריהן ברוב כבוד מגיעה קובה נייה טבעונית שהייתה מצוינת ומשם המשכנו לסלט טבולה ארמנית עם פיצוחים קלויים וסוכריות דלעת מושלם.

 

קובה נייה טבעוני, צילום: שלי גנדל

 

בהמשך מיני עראיס בר ים וטחינה סומאק נחת על שולחננו כזה שכל ביס ממנו גורם לריחוף. כל מנה יפה וטעימה יותר מקודמתה.  בורי וחאאש על מצע במיה עגבניות פלפלים שום עראבה וגם סרדינים טריים מהכנרת. במילה אחת: עוד!  וכך עוד כוס יין נמזגה לה ואנחנו כבר מבושמים מנחת.

יוסף (זוזו) חנא שיתוף פעולה עם פרימה גליל, צילום: שלי גנדל

גן העדן נמשך לו עם קטאייף מסח'אן עוף ירקות כבושים וסחוג סורי, קבב טלה מנצח ואחריו גולת הכותרת של הערב – כתף טלה ירקות שורש ופריקה מעושנת שלא האמנו שימצא לה כבר מקום אך מסתבר שהאורחים בכל זאת הצליחו למצאו לה איזו פינה… כנראה שלטלה ולקינוחים יש קיבה נפרדת.

 

מרק מנגו פירות, צילום: שלי גנדל

 

אך, שלא יגמר לי הלילה… והלילה בטבריה לא נגמר. ותבינו כבר ממזמן לא היה לנו אינץ' פנוי בבטן. אך מי יכול להגיד לאחר כזה קונצרט קולינארי לא לקינוח – בסבוסה סולת ותמרים בקלאוות נוסח ביירות ומרק מנגו כתום משגע שפירות העונה צפו עליו כמו ברבורים באגם. כפיים ליוסף חנא.

 

לסיכום, החופשה בפרימה גליל היתה חוויה נפלאה. אנשי המלון יודעים היטב את מלאכת האירוח. המלון עצמו ממוקם בלוקיישן מושלם 10 דקות מהכנרת, 40 דקות משבילי הטיולים של הגליל העליון ורמת הגולן. בזמנים בהם ישנה התפרעות מחירים במלונות בסביבה המקום מציע חופשה מענגת עם שירות מעולה במחיר אטרקטיבי. נחזור.

 

מלון פרימה גליל – אלחדיף 1, טבריה

טלפון: 04-660-8878

פרימה גליל, צילום: איה בן עזרי

שיתוף ב-

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב vk
שיתוף ב reddit
שיתוף ב tumblr
שיתוף ב whatsapp

אולי יעניין אותך גם ...