ראשון אחר הצהרים אנו מטפסים על הר כנען בדרכנו לחופשה בצפת. כבר מזמן שמענו המלצות על מלון וילה גליליי והחלטנו להצפין ולדגום לנו יומיים נטולי עבודה וילדים.
השעון מורה 16:00 שעה בה רוב האנשים הנורמטיביים כבר סיימו ממזמן לאכול צהרים, לא אנחנו. עצרנו מורעבים במסעדת השף באשערט השוכנת לא הרחק מהעיר העתיקה.
כשנכנסנו הסתבר לנו כי מדובר במסעדת פיוז'ן מפתיעה המשלבת מטבח יהודי מסורתי כשר למהדרין עם טוויסט מודרני הכולל שימוש במעשנה. כבר נשמע מעניין. קיבלו אותנו במאור פנים והתחלנו את הארוחה עם "החלה של הברון" שהיתה מורכבת מבריסקט מפורק בבישול ארוך עם תפוחי עץ, צ'ילי טרי וג'ינג'ר על מצע חלה מתוקה וקריספית. מנה לפנתאון. משם המשכנו לעבר סלט גארטן – שפע ירקות טריים ומעליהם מיקס נדיב וממכר של אגוזים מעושנים. לעיקרית בחרנו במנה שהובטח לנו שהיא מנת הדגל במסעדה נתח אסאדו בעישון איטי שזהו נתח אסדו עסיסי שעושן מעל 12 שעות בשבבים של חבית מעץ אלון צרפתי ברוטב דרום אמריקאי. מדובר במנה שלאחר נגיסה ראשונה ממנה ביקשנו להיפגש בדחיפות עם השף יוני טובול. ריחפנו עם כל ביס. דוז פואה. לקינוחים הלכנו על טארט שקדים וקינוח חמאת בוטנים משגע.
נתח אסאדו מושלם בעישון איטי- מסעדת באשערט
אם מתמצתים את הביקור בבאשערט עולה כי היא ללא ספק המסעדה היהודית הטובה ביותר שאכלנו בישראל. אין ספק שהפסיפס הייחודי שמרכיב את העיר צפת בא לידי ביטוי במסעדה כאן שמאפשרת מפגש בין ציבור חרדי לחילוני ומסורתי תחת קורת גג אחת בחוויה תרבותית וקולינארית בלתי נשכחת.
בנוסף, נודע לנו ששמה הגיע למרחקים ובימי חמישי מגיעים אליה מעריצים הדוקים למנת חמין ויש גם מנות טייק אוויי לארוחות שישי כשרות מהדרין כמובן וטובות שזוכות לביקוש רב מצד קהל מטיילים בצפון שפוקדים את המסעדה בעקביות, ובקומה העליונה אף יש מקום לארועים בוטיקיים.
מסעדת באשערט- יש גם מקום לאירועים
עטופים באושר שהנפיקה המסעדה המשכנו למלון בוטיק וילה גליליי. בחוץ מזג אוויר אירופאי שסיפק לנו תפאורה מושלמת.
כשפסענו לתוך המלון גילינו כי מזג האוויר משתלב בצורה אופטימאלית עם האווירה. המלון כאילו נלקח מחבל פרובאנס ועשו לו "paste" לישראל. התמונות על הקירות, הריהוט, פריטי העיצוב המוקפדים, צוות העובדים שידרו כולם אווירה אירופאית קלאסית.
עלינו לחדר דרך מסדרון עמוס פריטים נוסטלגיים וגילינו חדר בהיר ונקי שכלל גם בר אספרסו, אמבטיה מעוצבת המאובזרת בתמרוקים וחלוקים, פינת ישיבה ומיטה נוחה אחת.
מלון וילה גליליי
בערב ירדנו למסעדת סומאק, מסעדת המלון. המסעדה הוקמה לפני כחצי שנה בניצחו של השף גדי אולשנסקי וביעוץ קולינארי וליווי של שף דניאל שליט- ואם השם הזה נשמע לכם מוכר הוא בוגר משחקי השף. המסעדה אף היא אירופה; מלבד עברית של המלצרית אין כל זכר שאנו בישראל. יצוין כי המנות ב"סומאק" הן על טהרת חומרי גלם מוקפדים וטריים המיוצרים בגליל.
התחלנו עם "מזה"- 6 מנות פתיחה מענגות שכללו פוקצ'ה חמה, טאבולה בורגול, סיגר במילוי פרגית קצוצה, פילה ברבוניה, סביצ'ה דג ים וקרפצ'יו פילה בקר. אמנם כבר היינו שבעים אבל לא הצלחנו להתאפק ודגמנו גם סיניה בקר וטלה הכוללת שכבות של בשר בתיבול בהרט, עגבניות שרופות, חצילים, תפוחי אדמה וטחינה. מדובר במנה אולטרה מצוינת אשר היוותה דרך אולטימטיבית לסיים יום חג קולינארי בצפת. כדאי לדעת שזה המקום היחידי בצפת בו מוגשות בערבי שישי ארוחות כשרות על בסיס בופה.
מנות פתיחה מסעדת סומאק
הבוקר הגיע מהחלון מולנו ניצב נוף יפיפה אשר ניתן לראות ממנו ביום הניחן בראות טובה את הכנרת. ירדנו לארוחת בוקר. מוסיקה קלאסית אלגנטית נוגנה במסעדה, המלצרית המקצוענית הביאה לנו לשולחן הפוך שהיה מצוין ואומלט נפלא, שולחן הבופה היה גם הוא בסגנון אירופי ועטור בכל טוב. אגב, במלון מאפשרים גם למי שאיינו לן במלון להנות מארוחת הבוקר בהזמנת מקום מראש.
נפרדנו מצפת בהודיה שסיפקה לנו במשך כל הביקור חוויה גסטרונומית ואירופאית מושלמת אפילו שהקדמנו בשבוע את השלג.
מסעדת באשערט- רחוב ירושלים 35 צפת. שעות פעילות: א-ד, 13:30- 23:00 בימי חמישי עד 24:00
מלון וילה גליליי ומסעדת סומאק – הגדוד השלישי 106 צפת, להזמנות: 0733746163 או באתר
https://www.villa-galilee.com/