המדור של לימור – כרוב ממולא – פיצחתי את המתכון

באחד האמשים, (ביטוי של אפרים קישון, לדעתי) פתאום נתקפתי בחשק בלתי נשלט לכרוב ממולא. אבל לא המתקתק הרומני שאמי עליה השלום️ נהגה להכין, אלא זה הדקיק החמצמץ שדוחפים 2 לפה ולא נודע כי בא אל קירבו…

אז התחלתי לפשפש במתכונים ברשת, חלק פסלתי, חלק ניכסתי לי ונולד מתכון מושלם, בעיני לפחות.

חסרונות: לוקח בערך שעתיים של עבודה וטיפה מריטת עצבים בשלב הגלגול. לא יוצא מושלם כמו אצל המאמות המיומנות. מתחסל מהר מדי..

יתרונות: טעים!!!!

נחוץ:

כרוב ירוק בינוני גדול או מלפוף (כרוב פחוס)

3-4 עגבניות בשלות פרוסות להנחה על קרקעית הסיר

מילוי:

כוס וחצי או אם הכרוב גדול, אז שתי כוסות אורז יסמין שטוף ומסונן ממים

2 בצלים גדולים קצוצים קטן

צרור פטרוזיליה, אני נוהגת להוריד את העלים מהגבעול לשטוף היטב ולקצוץ דק.

*יש שמוסיפים גם צרור כוסברה ומעט נענע – אני לא הוספתי…

7 כפות שמן זית

קליפת לימון מגוררת על פומפייה עדינה

כפית וחצי תבלין ראס אל חנות (לא לוותר)

מלח, פלפל

*יש שמוסיפים כפית סומק. אני לא הוספתי.

רוטב:

4 כוסות ציר מרק לא בשרי

כוס שמן זית (כן, באמת מוגזם..)

כוס מיץ לימון

חצי כפית סירופ מייפל

מלח, פלפל

אופן ההכנה:

מכינים את העלים למילוי:
חותכים את הגזע של הכרוב לעומק בזהירות, מכניסים לסיר גדול מלא מים כשהחתך כלפי מעלה, מרתיחים למשך עשרים דקות עם מכסה סגור מסננים ומצננים. ׳מפשיטים׳ בעדינות-על את עלי הכרוב ומניחים זה על זה עד שמגיעים לעלים נוקשים. מכניסים את ליבת הכרוב שעדיין קשה לסיר ומרתיחים שוב 20 דקות. מסננים מצננים ושוב מפשיטים.
אם העלה הוא גדול, חותכים ל 2 או 3 כל אחד. עורמים אותם.

מכינים את המילוי:
מוסיפים הכל ומערבבים.

משטחים כל עלה, עורמים כפית יפה של מילוי ומפזרים לאורך העלה. סוגרים כמו עלי גפן ומגלגלים צפוף, מניחים על תחתית הסיר שמרופד בפרוסות עגבניות. ככה עד שנגמרים העלים עם המילוי.
למי שלא בטוח בגלגול (כמוני) פשוט חפשו בגוגל איך מגלגלים כרוב ממולא.

מכינים את הרוטב: מביאים בסיר נפרד לרתיחה, טועמים ומתקנים טעמים. מניחים צלחת על העלים הממולאים כדי שלא ירחפו להם בחלל הסיר ומהצד מוזגים את הרוטב. מביאים לרתיחה ואז על אש נמוכה למשך כשעה וחצי.

מגישים חם, חמים, או קר.
המשפחות שלכם תאהבנה אתכם יותר.
טיפה אסקפיזם לא הזיק מעולם לאיש. או אישה.

שיתוף ב-

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב vk
שיתוף ב reddit
שיתוף ב tumblr
שיתוף ב whatsapp

אולי יעניין אותך גם ...

לרגל יום הסרטן הבינלאומי-מדגישים את הצורך החיוני והמיידי בהקמת מרכז אונקולוגי והמטולוגי חדש

לאור כניסתן של תרופות ביולוגיות ואימונותרפיות מאריכות חיים, חלה עלייה במספר המטופלים, חולי הסרטן, בארץ ובעולם כולו. גם במרכז הרפואי הלל יפה מדווח על גידול ניכר במספר החולים האונקולוגים וההמטו-אונקולגים. ד"ר מיקי דודקביץ, מנהל המרכז הרפואי, מדגיש: "יש צורך הכרחי בהקמת מרכז אונקולוגי והמטולוגי חדש ומודרני לטיפול בחולי סרטן באזורנו". עמותת הידידים של המרכז הרפואי החלה בגיוס תרומות לטובת הנושא

קרא עוד >

סרטן צוואר הרחם מחלה שניתן למנוע

במסגרת חודש המודעות לסרטן צוואר הרחם, ד"ר לנה ונצוליס מח'ולה, מומחית ברפואת נשים וגניקולוגיה מנהלת שרות צוואר הרחם מחוז חיפה וגליל מערבי, מסבירה מהו סרטן צוואר הרחם, ומהם ארבעת הצעדים למניעת המחלה

קרא עוד >