המדור של לימור – כרוב ממולא – פיצחתי את המתכון

נטורופתיה והחיים עצמם

באחד האמשים, (ביטוי של אפרים קישון, לדעתי) פתאום נתקפתי בחשק בלתי נשלט לכרוב ממולא. אבל לא המתקתק הרומני שאמי עליה השלום️ נהגה להכין, אלא זה הדקיק החמצמץ שדוחפים 2 לפה ולא נודע כי בא אל קירבו…

אז התחלתי לפשפש במתכונים ברשת, חלק פסלתי, חלק ניכסתי לי ונולד מתכון מושלם, בעיני לפחות.

חסרונות: לוקח בערך שעתיים של עבודה וטיפה מריטת עצבים בשלב הגלגול. לא יוצא מושלם כמו אצל המאמות המיומנות. מתחסל מהר מדי..

יתרונות: טעים!!!!

נחוץ:

כרוב ירוק בינוני גדול או מלפוף (כרוב פחוס)

3-4 עגבניות בשלות פרוסות להנחה על קרקעית הסיר

מילוי:

כוס וחצי או אם הכרוב גדול, אז שתי כוסות אורז יסמין שטוף ומסונן ממים

2 בצלים גדולים קצוצים קטן

צרור פטרוזיליה, אני נוהגת להוריד את העלים מהגבעול לשטוף היטב ולקצוץ דק.

*יש שמוסיפים גם צרור כוסברה ומעט נענע – אני לא הוספתי…

7 כפות שמן זית

קליפת לימון מגוררת על פומפייה עדינה

כפית וחצי תבלין ראס אל חנות (לא לוותר)

מלח, פלפל

*יש שמוסיפים כפית סומק. אני לא הוספתי.

רוטב:

4 כוסות ציר מרק לא בשרי

כוס שמן זית (כן, באמת מוגזם..)

כוס מיץ לימון

חצי כפית סירופ מייפל

מלח, פלפל

אופן ההכנה:

מכינים את העלים למילוי:
חותכים את הגזע של הכרוב לעומק בזהירות, מכניסים לסיר גדול מלא מים כשהחתך כלפי מעלה, מרתיחים למשך עשרים דקות עם מכסה סגור מסננים ומצננים. ׳מפשיטים׳ בעדינות-על את עלי הכרוב ומניחים זה על זה עד שמגיעים לעלים נוקשים. מכניסים את ליבת הכרוב שעדיין קשה לסיר ומרתיחים שוב 20 דקות. מסננים מצננים ושוב מפשיטים.
אם העלה הוא גדול, חותכים ל 2 או 3 כל אחד. עורמים אותם.

מכינים את המילוי:
מוסיפים הכל ומערבבים.

משטחים כל עלה, עורמים כפית יפה של מילוי ומפזרים לאורך העלה. סוגרים כמו עלי גפן ומגלגלים צפוף, מניחים על תחתית הסיר שמרופד בפרוסות עגבניות. ככה עד שנגמרים העלים עם המילוי.
למי שלא בטוח בגלגול (כמוני) פשוט חפשו בגוגל איך מגלגלים כרוב ממולא.

מכינים את הרוטב: מביאים בסיר נפרד לרתיחה, טועמים ומתקנים טעמים. מניחים צלחת על העלים הממולאים כדי שלא ירחפו להם בחלל הסיר ומהצד מוזגים את הרוטב. מביאים לרתיחה ואז על אש נמוכה למשך כשעה וחצי.

מגישים חם, חמים, או קר.
המשפחות שלכם תאהבנה אתכם יותר.
טיפה אסקפיזם לא הזיק מעולם לאיש. או אישה.