המדור של לימור – החורף – קוים לדמותו

הדיעה הרווחת ובצדק יש לומר, הינה שנוטים לחלות בחורף יותר. לקור ולטיפתיות יש חלק משמעותי בכך, כמו גם לנטיה לסגור חלונות מפאת הצינה.
אז בואו וניתן כבוד לסבתות שלנו שצעקו לנו כשאצנו רצנו במורד המדרגות: אל תורידו את הסוודר/מעיל/פולובר…
טוב תעשו אם כשהטמפרטורות יצנחו, תעטפו את עצמכם במעיל, צעיף! גרביים חמות מתחת לנעליים אטומות לחדירת מים והמהדרין גם יאלתרו מחולצה ישנה או יסרגו ייעודית, חגורת בד באיזור הבטן והגב התחתון מפני שקור עלול לחדור גם מאיזור הכליות והאבנט הזה, בהחלט יכול למנוע זאת.
מבחינת תזונה – אל תתחכמו בבקשה עם גלידה בשיא הקור… מזון חם הוא התשובה.
מרק אמור להיות בכל יום על השולחן (מתכון מעולה ומהיר ממש, כי כולנו עסוקים.. בהמשך).
נסו להימנע ממחוללי ליחה ואלרגיה כגון: מוצרי חלב, מוצרי חיטה, בוטנים, בננות (כן!), תפוזים (כן כן!) המשמעות היא שבעת מחלה שכוללת ליחה ושיעול, עדיף להימנע מכל אלה.
את מנת ויטמין ה – C שלכם תעדיפו לקבל ממיץ לימון, קיוי, פלפל אדום, או תות שדה שגודל ללא ריסוס.
מרק עוף הוא חבר טוב. אני מכינה כמות גדולה, עם שפע של פטרוזיליה, סלרי, גזר, בצל וגם שום, מסננת, מעבירה למיכלים והופ למקפיא ואז אם מי מיקירי חש ברע, תוך 10 דקות – מרק עוף מתעפעף לו ישר לפה.
ממליצה שתעדיפו שקשוקה על פני ביצה עם סלט קר, דייסת קוואקר על פני שייק ירוק, ליפתן חמים על פני פרי קר וליפתן חמים על פני ממתק. ולא התבלבלתי. מזון מתוק בחורף ובכלל – מגביר סיכוי לשחיקת מערכת החיסון. כשלמדתי את העובדה המטרידה הזאת בלימודי הנטורופתיה, כחובבת מתוק – מאד נסערתי וביקשתי הסבר יותר משכנע לעניין.
ובכן, למערכת החיסון, לשם תפקוד מיטבי, נחוץ ויטמין C. עד כה פשוט. אנשים רבים, אינם צורכים מזון שמכיל ויטמין C בתזונתם. בתוך עמי אני יושבת, אז סיכוי גדול שאצלם מפלס הסוכר, בלי להעליב כמובן – גבוה. מולקולות הסוכר דומות לאלה של ויטמין ה – C. בצר לה, מערכת החיסון משתמשת במה שהכי דומה. כמו דלק שלא מתאים למכונית. כך הסוכר למערכת החיסון. הרכב יסע, יסע, יקרטע – יעצור. ואין כוונתי לשפעת או אפילו לקורונה. מערכת החיסון שומרת עלינו מכל מיני מחלות מהקלות ועד לקשות.
ואל תחשבו שאני כותבת שורות אלה בהתנשאות נטורופתית קרירה. לא ולא. אני חובבת מתוק מהסוג הכי נחות שיש להשיג. אז נלחמת. קצת מצליחה, קצת פחות מצליחה… ככה.
בין יתר ההצעות הקצת בלתי אפשריות, ממליצה גם להפסיק לאכול הכי מוקדם שאפשרי לכם. להשתדל לסגור את ענייני המזון עד השעה 19:00. אפילו לא כל יום, מה שאפשרי… לפי שעון האדם הקדמון, היינו אמורים להיות ספונים על משטח השינה שלנו, עטופים בעור ממותה, עת השמש שוקעת לה אל הים…
שתיה – בחורף נוטים – ולא בצדק לשתות פחות.
אז Breaking news נוזלים בהחלט נחוצים לגוף גם בחורף. תהפכו את המים שלכם לחליטות צמחי מרפא.
מומלצים – טימין, ג׳ינג׳ר, קמומיל, מליסה, מרווה למי שסובל מליחה, מקלות קינמון צילוני, ולחך.
צמחי המרפא ניתן להשיג ברשת ניצת הדובדבן. ואם תאמרו במעמד הקניה את קוד הלקוח: 600733 (תעתיקו ל – notes שלכם בפלאפון) או לימור גילת, תקבלו הנחה של 5% על כל מה שתקנו בחנות כולל מבצעים והנחות וזה יותר שווה מחבר מועדון רגיל (בלי להעליב שוב…) שמקבל 5% הנחה רק על פירות וירקות ועל מותגי ניצת הדובדבן…
לחך הוא צמח מרפא מופלא. הוא גדל במדשאות. נסו לעקור (לאחר זיהוי וודאי) כמה שתילים ולשתול בגינה שלכם או בעדנית (או אדנית. לעולם לא אדע ואמא שלי החמודה שידעה הכל – כבר ז״ל מזמן…)
הוא גדל מדהים ובסוף עונת החורף התפרחת שלו נושאת זרעים זהובים. פזרו אותם ובשנה הבאה יהיו להם המונים.
למה הוא טוב?
ברונכיט- כרונית ואקוטית, דלקת ריאות, סינוסיטיס, כיב פפטי, שיעול ואסטמה בקיצור צמח מרפא מושלם.
הוא אינו מיועד למי שסובל מנזלת שופעת, אבל לנזלת תקועה, ליחה ירוקה (סליחה על התיאורים הפלסטיים…) הוא מושלם. בקיצור, לכל מה שמערב רקמה רירית שיצאה מאיזון, הלחך יתאים. נסו בחליטה חמה, נסו בחליטה קרה ותראו מה הכי מועיל עבורכם.
למי שסובל מאלרגיה, הלחך פחות יתאים.

 

 


מתכון מרק כתום

משתתפים:
3 בטטות
3 תפוחי אדמה
4 גזרים
2 בצלים
כמה עלי דפנה
כף אבקת מרק
מעט מלח
כף דבש
מעט יין לבן
אופן ההכנה:

מניחים הכל בסיר,
מוסיפים מים ומביאים לרתיחה
עד ריכוך
מוציאים את עלי הדפנה
ואז מבלנדרים
ומוסיפים מלח פלפל ודבש
ויין לבן – לפי הטעם
בתיאבון

 

מקווה שכולנו מוכנים לחורף

 


שיתוף ב-

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב vk
שיתוף ב reddit
שיתוף ב tumblr
שיתוף ב whatsapp

אולי יעניין אותך גם ...

לרגל יום הסרטן הבינלאומי-מדגישים את הצורך החיוני והמיידי בהקמת מרכז אונקולוגי והמטולוגי חדש

לאור כניסתן של תרופות ביולוגיות ואימונותרפיות מאריכות חיים, חלה עלייה במספר המטופלים, חולי הסרטן, בארץ ובעולם כולו. גם במרכז הרפואי הלל יפה מדווח על גידול ניכר במספר החולים האונקולוגים וההמטו-אונקולגים. ד"ר מיקי דודקביץ, מנהל המרכז הרפואי, מדגיש: "יש צורך הכרחי בהקמת מרכז אונקולוגי והמטולוגי חדש ומודרני לטיפול בחולי סרטן באזורנו". עמותת הידידים של המרכז הרפואי החלה בגיוס תרומות לטובת הנושא

קרא עוד >

סרטן צוואר הרחם מחלה שניתן למנוע

במסגרת חודש המודעות לסרטן צוואר הרחם, ד"ר לנה ונצוליס מח'ולה, מומחית ברפואת נשים וגניקולוגיה מנהלת שרות צוואר הרחם מחוז חיפה וגליל מערבי, מסבירה מהו סרטן צוואר הרחם, ומהם ארבעת הצעדים למניעת המחלה

קרא עוד >