באירוע הענק ייקחו חלק כ- 100 אמניות ואמנים, ויתקיימו סיורים מודרכים, הפעלות וסדנאות יצירה לכל המשפחה, דוכני קולינריה מקומית ועוד. במהלך סוף שבוע שלם הישוב יהפוך לגלריה פתוחה, שוקקת ומזמינה ותוצג אמנות מקורית: ציור, פיסול, תכשיטנות, אמנות שימושית, נגרות, צילום, חפצי נוי, קרמיקה, זכוכית, אופנה, צורפות ועוד. הקהל מוזמן לבקר בבתים, בסטודיואים, ובמתחמים הפתוחים ברחבי המושבה
אירוע "אמנות במושבה" פרדס חנה – כרכור
חמישי 7.4: 10:00 – 20:00
שישי 8.4: 10:00– 17:00
שבת 9.4: 10:00- 20:00.
הכניסה חופשית.
להלן כמה אמנים שיציגו באירוע:
הצלם סאבו טיילור דיאב
סאבו: "עברנו לפרדס חנה-כרכור לפני שלוש שנים, אשתי שלושת הילדים שלנו, כלבה, חתולה ואנוכי. לאחר לימודי הצילום ב – Goldsmith University, London, עסקתי במיתוג ושיווק חברות טכנולוגיה וכיום אני הבעלים של חברה המתמחה בתחום. צילום עבורי הנו מפלט של התבוננות ברבדים מסתוריים של החיים שלנו ומה שקורה סביבנו. דרך המצלמה, אני מתחבר לרגע אחד שיכול להכיל את כל הזמן שיש בעולם. טכניקת העבודה שלי היא צילום מונוכרומטי המדגיש את נקודות האור עם קונטרסט חזק והרבה פרטים".
סאבו יציג בגלריה artbox בחצר השוק גלריה שיתופית לאמנויות הצילום. האורנים 16 פרדס חנה.
נופי רותם בעלת סטודיו לאדריכלות ,עיצוב ואמנות שתציג צילום סטילס, וידאו ארט ואינסטליישן.
"הגעתי לפרדס חנה- כרכור לאחר סיבוב נדודים במקומות שונים בארץ והיום אני מרגישה שמצאתי כאן את ביתי. עיקר עיסוקי הוא תכנון אדריכלי ועיצוב רב תחומי, מכיוון שאני מאמינה שהסביבה הפיזית שלנו מחוברת עם הפנימית אני תמיד מנסה לשלב מתוך כבוד בין המרחב והאמנות ככלי ביטוי אנושי וחברתי".
מקורות ההשראה שלה הם תמיד האדם וסביבתו, בעיקר החותם הרגעי וחיי היומיום בין האדם והמקום באותו רגע. היא מספרת: "אני פוקחת עיניים ומסתכלת סביבי במבט אחר, משום כך אני משתמשת במצלמה ככלי ציורי, רישומי לביטוי. מעניין אותי להגיע למקום הפנימי של ההתבוננות, אותו אחד שמנטרל את המשמעות הברורה מחפץ, מקום, מפגש, אדם ומייצר מבט חדש על הנקודה הזאת. חשוב לי החומר עליו מודפס הצילום – אני משתמשת לרוב בחומרים חצי שקופים מעבירי אור כדוגמת: נייר מיילר, פרספקס ועוד. כמו כן דרך הצגתן מגוונת ומותאמת תוכן – למשל בתוך קופסאות, יצירת העמדה ייחודית על הקיר הרצפה, מובייל, שמשיית מתכת ועוד."
נופי תציג בגלריה חצר השוק.
דנה בלייר הנה קדרית מזה 24 שנים, מלמדת ומעבירה סדנאות חד פעמיות, יוצרת ומוכרת.
היא בוגרת לימודים בתל חי ומאז מאוהבת בחומר. "החיים הם ההשראה שלי" היא מעידה על עצמה.
"אני עובדת עם חימר ויוצרת קדרות שימושית עם אבניים.
נושא העבודות שלי הוא בית. שיהיה נוח, נגיש, שמיש, קל, מאוזן, יפה. במטבח, בסלון, בחדר השינה ,באמבטיה.
מרק כתום למשל, יכול להיות השראה עבורי לקערה בצבע טורקיז עם ידית. אני שואבת השראה מניגודים" .
רחוב חוגלה 31 א' פרדס חנה.
הציירת אירית בהלול בוגרת בית הספר הגבוה לאמנות "קלישר" תל אביב
היא ציירת ויוצרת רוחנית, ומתעסקת גם בטיפול הוליסטי/אלטרנטיבי המחבר בין גוף נפש ורוח.
"בעבודות שלי אני משלבת טכניקה מעורבת של חומרים. עץ, שעם, קנווס, שמן ואקריליק ודיו. ההשראה ליצירה מגיעה מהטבע, מהים, מהתבוננות ממושכת על החיים ומזכרונות קדומים ועולמות אחרים". רחוב המושב 5 (פינת הבריגדה).
הקדרית רותם כהן בעלת המותג mudmade.
רותם יוצרת כלי חימר שימושיים. "מקורות ההשראה שלי מגיעים מעיצוב יפני וסקנדינבי. אני מתחברת מאוד לקווים הנקיים והצבעוניות המונוכרומטית." רותם מתעסקת בשלם שאינו מושלם כמעין רפרנס מעולם הוואבי סאבי היפני. בנוסף שואבת השראה תמידית מהטבע, אבנים, אלמוגים, צדפים וכל הקשור בעולם הגאולוגיה.
רותם עובדת עם חימר מפורצלן לבן ומעודן ועד חימר שחור גס ומחוספס. "תמיד עניינה אותי חומריות שונה והיחסים בין הכביכול מושלם ומוגמר לבין המחוספס הראף והפחות מעובד. בנוסף, צורות סימטריות ומעודנות לבין צורות אסימטריות ושבורות והיחסים המעניינים שנוצרים בעין ובלב עקב פירוק הצורה. כך גם עם טקסטורות שהן עולם ומלואו שפשוט קיים סביבנו בכל רגע ובכל דבר כמעט ומעניין להתבונן בו. אני אוהבת להכניס טקסטורות שונות לכלים שלי הנראות בעין וגם שמורגשות בידיים האוחזות בכלי".
הסטודיו ברחוב נעורים 44 כרכור.
הצייר בועז דרורי הנו בוגר בצלאל המחלקה לעיצוב מוצר ומתמחה בציור, איור ועיצוב.
"אני יוצר כל חיי. זה חלק מהמקצוע שלי. היד שלי תמיד רושמת. בשנים האחרונות הציור הולך ומקבל את המקום שלו. אני אוהב להתבונן באנשים, לדמיין מה הסיפור של כל דמות. הציורים שלי מתארים דמויות שונות של אנשים שפגשתי או סתם דמיינתי. הסגנון הוא שילוב של צבעוניות, קצב ,פראיות וגם הומור. אני מצייר בצבעי אקריליק, גירים ועפרונות על גבי קרטונים ולוחות עץ". מתחם הידית.
אירוע "אמנות במושבה" פרדס חנה – כרכור
חמישי 7.4: 10:00 – 20:00
שישי 8.4: 10:00– 17:00
שבת 9.4: 10:00- 20:00.
הכניסה חופשית.
פרטים נוספים לגבי האמניות והאמנים המשתתפים ומיקומם ומידע על הסדנאות והסיורים יתפרסמו באתר האירוע: אמנות במושבה